Восени до лав ЗСУ планують призвати понад 15 тисяч українців

Восени до лав ЗСУ планують призвати понад 15 тисяч українців

Укрінформ
Під час осіннього призову до армії, який триватиме з 1 жовтня до 31 грудня 2019 року, на військову службу планується залучити 15 тис. 200 осіб.

Про це під час брифінгу заявив начальник управління персоналу, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Геннадій Долгашов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Терміни проведення осіннього призову - з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року. Обсяги призову – 15 тисяч 200 осіб. З них 9 тис. – до Збройних сил України, 4 400 – Національна гвардія, 1000 - Державна прикордонна служба і державна спеціальна служба транспорту – 800 осіб", - повідомив Долгашов.

Він нагадав, що призову підлягають громадяни України чоловічої статі не старші 27 років, які придатні за станом здоров’я та які не мають відтермінування від призову.

Долгашов акцентував увагу, що військовослужбовці строкової служби до виконання бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил не залучаються і залучатись не будуть.

Наразі строк служби для осіб без вищої освіти становить 18 місяців, для тих, хто має вищу освіту – 12 місяців.

Начальник управління нагадав про відповідальність за ухилення від призову.

"В Україні передбачено два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу – адміністративна і кримінальна. За неявку у військкомат, як адміністративне покарання, застосовуються штрафні санкції", - повідомив Долгашов.

Читайте також: ЗСУ передадуть 15 модернізованих БМП

Зокрема, за перше адміністративне порушення передбачено штраф від 85 до 119 грн, за повторне – від 170 до 255 грн. Разом з тим, за словами начальника управління, за ухилення від призову в ст. 335 Кримінального кодексу України також передбачена і кримінальна відповідальність - обмеження волі до 3 років.

Під час брифінгу в штабі Командування Сухопутних військ ЗСУ також повідомили, що в Києві з 12 вересня запрацював кол-центр, куди кожен громадянин може звернутись з будь-яким питанням, пов’язаним з армією. Кол-центр створений в рамках заходів приведення ЗСУ до стандартів НАТО.

Крім звернення по телефону 0-800-500-410, центр також приймає електронні листи на адресу call.ksv@post.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-