За останній тиждень “перемир'я” один військовий загинув, четверо поранені

За останній тиждень “перемир'я” один військовий загинув, четверо поранені

Укрінформ
Протягом шостого тижня так званого перемир’я російські окупаційні війська щодня застосовували заборонену Мінськими угодами великокаліберну зброю. За офіційними даними, один український військовослужбовець загинув та чотири було поранено.

Про це повідомляє InformNapalm.

“За даними ООС на 6-му тижні так званого “перемир’я” російська гібридна армія кожен день, за виключенням 29 серпня, використовувала заборонену Мінськими угодами зброю – міномети калібру 82 мм та 120 мм, а також артилерійські системи калібру 122 мм. За 30 серпня по позиціях українських захисників було випущено 66 міни. Ворог продовжував щоденно застосовувати великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, озброєння БМП, стрілецьку, в тому числі снайперську зброю... Протягом шостого тижня так званого перемир’я за офіційними даними один український військовослужбовець загинув та чотири було поранено”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 28 серпня неподалік Широкиного з метою нанесення максимальної шкоди військовослужбовцям Об’єднаних Сил, окупанти застосовували безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому був закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-17). Протягом тижня ситуація була особливо напруженою та небезпечною біля Водяного, Новолуганського, Лебединського та Павлополя.

Читайте також: Окупанти 19 разів порушили “тишу”: шість воїнів ЗСУ поранені

За даними Міноборони, у разі прямої загрози життю та здоров’ю особового складу підрозділів Об’єднаних сил, захисники України вели адекватний вогонь виключно у відповідь, застосовуючи чергові засоби із дотриманням Мінських угод. InformNapalm зазначає, що інформацію про відповідь ЗСУ можна знайти тільки у зведеннях на сайті Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-