Водіння наосліп і

Водіння наосліп і "каруселі": у ЗСУ визначили кращий танковий взвод

Фото
Укрінформ
Кращий танковий взвод ЗСУ визначили на Гончарівському полігоні. Ним став взвод 17 окремої танкової бригади із Кривого Рогу. На другому місці – танкісти 1 окремої танкової бригади з Гончарівського.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, у конкурсі брали участь воїни танкової Сіверської бригади, гірсько-штурмової Закарпатської бригади, механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, танкової Криворізької бригади, окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського та 23 окремого танкового батальйону Десантно-штурмових військ ЗСУ. 

Загалом 6 команд по 12 військовослужбовців у кожній. Конкурс проводився у складі чотирьох екіпажів штатного танкового взводу.

Змагання на кращий танковий взвод Збройних сил України / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

На змаганнях були представлені три типи танків: Т-64, Т-72 та Т-80. Структура і зміст вітчизняного конкурсу максимально наближені до міжнародних змагань НАТО "Сильна Європа" (Strong Europe Tank Challenge).

Читайте також: На рахунку танкістів сотні врятованих життів — Хомчак

Програма змагань включала водіння танків "наосліп", виклик вогню артилерії, танкову карусель, розвідку цілей, медичну евакуацію. Загалом 11 завдань у п’яти номінаціях – спортивна, професійна, водіння бойової машини, комплексне тактичне завдання та технічна. Останню – ввели цьогоріч: експрес-тестом оцінювали підготовку танка до бойового застосування та готовність його вузлів і агрегатів до функціонування.

Змагання на найкращий танковий взвод ЗСУ / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Після закінчення церемонії нагородження переможців конкурсу на кращий танковий взвод Збройних Сил України, для командирів танкових бригад і батальйонів було проведено демонстраційне ротне тактичне навчання з бойовою стрільбою. Офіцерам показали нові способи застосування танкових підрозділів та варіанти застосування танків з практичними пусками протитанкових ракет "Кобра" та "Комбат". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-