Окупанти запросили

Окупанти запросили "тишу" під Зайцевим, але відкрили вогонь — поранений боєць ЗСУ

Укрінформ
Російські окупаційні війська в районі населеного пункту Зайцеве запросили в української сторони режим тиші до 16:00, натомість самі відкрили вогонь, в результаті чого поранення отримав один військовослужбовець ЗСУ.

Про це повідомляє пресцентр ООС

"Сьогодні о 13.30. в районі населеного пункту Зайцеве, представники незаконних збройних формувань запросили в української сторони режим "тиша" до 16:00. У своєму зверненні вони закликали Об'єднані сили дати можливість забрати тіла своїх загиблих – членів диверсійно-розвідувальної групи, яких було нещодавно ліквідовано бійцями полку "Азов" в районі Світлодарської дуги", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона, дотримуючись основ міжнародного гуманітарного права, низки міжнародно-правових угод про захист жертв війни, а також морально-етичних норм підтвердила запит на режим "тиша" на вище вказаний період часу.

Читайте також: Окупанти 45 хвилин гатили з гранатометів біля Зайцевого

"Однак, ворог мав іншу мету – скористатися затишшям, приспати пильність і нанести ураження по наших підрозділах. З цією метою він порушуючи рижим "тиша", зухвало розпочав обстріл із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - додали у штабі.

Зазначається, що підрозділи ООС були готові до такого розвитку подій, але під час потужного ворожого обстрілу все ж не обійшлося без санітарних втрат – одного військовослужбовця було поранено. Наразі йому надано кваліфіковану медичну допомогу, стан здоров’я – середньої важкості.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-