За добу окупанти 4 рази не пропустили патрулі ОБСЄ на Донбасі

За добу окупанти 4 рази не пропустили патрулі ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Протягом п’ятниці тривало перешкоджання у доступі СММ ОБСЄ на окуповану території Донбасу, зокрема, неподалік Верхньошироківського, у Соснівському та Набережному, а також у пункті пропуску на кордоні поблизу Ізвариного.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на вечір 23 серпня 2019 року.

"На блокпості на захід від н. п. Верхньошироківське (кол. Октябр; непідконтрольний урядові, 29 км на північний схід від Маріуполя) у двох випадках члени збройних формувань знову відмовляли патрулям Місії у проїзді, в одному разі посилаючись на "проведення в цьому районі операції", а в іншому на те, що команда СММ відмовилася показати свій план патрулювання", - йдеться у звіті.

Поруч з цим, на східному в’їзді до н. п. Соснівське (непідконтрольний урядові, 78 км на південь від Донецька) бойовик відмовив патрулю Місії у в’їзді до населеного пункту, посилаючись на накази своїх командирів.

Читайте також: Українська сторона почала демонтаж укріплень у Станиці

"Біля крамниці в н. п. Набережне (непідконтрольний урядові, 33 км на північний схід від Маріуполя) до співробітників Місії підійшов озброєний член збройних формувань і попросив показати йому їхній план патрулювання, а потім, посилаючись на накази від його командирів, сказав патрулю Місії залишити населений пункт", - повідомили також в Місії.

Крім того, у пункті пропуску на кордоні поблизу н. п. Ізварине (непідконтрольний урядові, 52 км на південний схід від Луганська) бойовик російських окупаційних військ наказали  патрулю Місії залишити цей район.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-