Американський експерт натякнув на можливу закупівлю Україною F-16

Американський експерт натякнув на можливу закупівлю Україною F-16

Ексклюзив
Укрінформ
Якщо інформація про те, що Україна розглядає придбання американських винищувачів F-16, підтвердиться, і США почнуть вивчати таку можливість, це може стати серйозним кроком для допомоги Україні та модернізації її Повітряних сил.

Про це президент американської неурядової дослідницької організації Jamestown Foundation Глен Говард розповів у вівторок в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу.

“Ходять чутки, що Україна може справді розглядати придбання винищувачів F-16 американського виробництва. Якщо вони відповідають дійсності, це означатиме, що США розглядають можливість серйозного кроку для допомоги Україні”, - розповів він.

На думку президента Jamestown Foundation, саме потреби Повітряних сил України можуть бути у пріоритеті розгляду подальших кроків військово-технічного співробітництва України та США, оскільки “вони надзвичайно швидко старіють, і їм не вистачає запчастин”. 

Читайте також: Військові інженери США збудували оперативний центр в Очакові

“Польща, наприклад, досі використовує радянські МІГ-29, але від них поступово відмовляються через нестачу запчастин”, - зауважив він.

Водночас американський експерт висловив занепокоєння, чи достатньо в Україні англомовних пілотів, які можуть навчитися керувати американськими винищувачами, оскільки нині в Повітряних сил Збройних сил України немає навичок управління такою складною машиною, як F-16. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-