Полк

Полк "Азов" назвав імена загиблих сьогодні під Новолуганським

Укрінформ
Полк "Азов" повідомив, що внаслідок обстрілу під Новолуганським у п'ятницю, 7 червня, загинуло двоє бійців підрозділу - на псевдо "Круглий" і "Максон".

Про це повідомляється на сайті "Азова".

"Із невимовним болем повідомляємо, що сьогодні вночі, 7 червня, внаслідок прицільного артилерійського обстрілу позицій спецпідрозділу “Азов” поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі поклали життя за Україну двоє наших побратимів на позивні “Круглий” та “Максон", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що полтавець Дмитро “Круглий” Пругло прийшов в “Азов” 2014 року і брав участь у всіх ключових боях підрозділу. 28-річний Пругло обіймав посаду заступника командира роти з роботи із особовим складом.

Другий загиблий, 23-річний Максим “Максон” Олексюк, долучився до полку 2017 року.

Читайте також: МВС уточнює: в зоні ООС загинули два нацгвардійці - у бліндаж влучила міна

Водночас, речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу у п'ятницю поінформував, що обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил у районі Новолуганського з мінометів 120-го калібру та ствольної артилерії калібру 122 мм був зафіксований 7 червня о пів на першу ночі.

"Вогонь вівся з напрямку с. Калінінське і тривав майже годину. За це час противник випустив по наших позиціях вісімнадцять артилерійських та одинадцять мінометних снарядів", - сказав він.

Речник повідомив, що внаслідок обстрілу двоє українських бійців загинули, четверо були поранені та ще четверо зазнали бойових травмувань. "Усіх поранених та травмованих військовослужбовців було невідкладно евакуйовано до госпіталів, де військові лікарі надають їм невідкладну медичну допомогу", - сказав Мотузяник.

Раніше у МВС повідомили, що внаслідок влучення ворожої міни калібру 120 мм в бліндаж на околиці селища Новолуганське Бахмутського району загинули двоє військовослужбовців Національної гвардії, ще вісім бійців дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-