У Горлівці від обстрілу окупантів постраждали жінка та дитина

У Горлівці від обстрілу окупантів постраждали жінка та дитина

Укрінформ
У Горлівці Донецької області внаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ та їхніх найманців зазнали поранень жінка та дитина.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Команда місії (СММ ОБСЄ - ред.) констатувала факт обстрілу у місті Горлівка, що на непідконтрольній урядові України території... Під час перебування у даному будинку № 13 по вулиці Покидька спостерігачі бачили жінку (30 років) та дівчинку (5 років) з порізом над лівою бровою. За словами жінки, пізно ввечері 27 травня вся сім’я була вдома, коли ззовні пролунав вибух. Вона розповіла, що на момент вибуху у вітальні перебувала її свекруха, яка внаслідок обстрілу отримала поранення голови, плеча та руки і її того ж вечора доправили до лікарні у місті Горлівка. Окрім того, жінка зазначила, що її доньку, яка порізалася друзками скла з дверей вітальні, доправили до лікарні наступного вечора, через тривалий стресовий стан після інциденту”, - йдеться в повідомленні.

За оцінкою експертів місії ОБСЄ, пошкодження були спричинені вибухом снаряда з озброєння, випущеного з північного напрямку. При детальному вивчені топографічного положення пошкодженого будинку, відносно сусідніх в населеному пункті Горлівка, відстані до позицій Збройних сил України та ЗФ РФ, а також вказаного напрямку, з якого вівся обстріл, стає очевидним той факт, що дані пошкодження могли стати наслідком лише стрільби з позицій окупаційних військ РФ, підкреслили в штабі.

Читайте також: На Донбасі - вісім обстрілів за день, окупанти гатять із 122-мм артилерії

“Незаконні збройні формування Російської Федерації, які є агресивно налаштованими, спеціально розташовують свої позиції поряд з житловими будинками, обстрілюють та тримають у страху і напрузі мирне населення, ховаючись за спинами дітей та літніх людей, намагаються дискредитувати Збройні сили України, а таким чином прикривають свої злочини проти людства”, - наголошується в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-