Окупанти створюють нові вогневі і оборонні позиції біля Петрівського - СЦКК

Окупанти створюють нові вогневі і оборонні позиції біля Петрівського - СЦКК

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська встановлюють нові вогневі і оборонні позиції на ділянках розведення сил, що є порушенням Мінських домовленостей.

Зокрема, в районі населеного пункту Петрівське виявлено продовження траншеї, що простягалася на 20 метрів зі сходу на захід на ділянці розведення.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС із посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

«Окрім збільшення кількості обстрілів позицій Об’єднаних сил та мирного населення у районі лінії розмежування, окупанти здійснюють заходи із встановлення нових вогневих і оборонних позицій на ділянках розведення сил та засобів та поза ними… Про це свідчить у своєму щоденному звіті і Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. На основі доступних СММ даних повітряного спостереження від 15 травня, виявлено продовження траншеї, що простягалася на 20 метрів зі сходу на захід на ділянці розведення в районі населеного пункту Петрівське, що на не підконтрольній урядові України території», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти 11 разів обстріляли позиції ЗСУ, один боєць поранений

Як зазначають у штабі ООС, також зафіксовано продовження двох траншей за межами ділянки розведення, де одна траншея простягалася на 45, а друга – на 75 метрів, за 800 метрів і 1,6 кілометра на схід від краю ділянки розведення. Всі фортифікаційні укріплення, за оцінкою та даними спостереження СММ ОБСЄ, належать збройним формуванням Російської Федерації та обладнуються з метою скорочення відстані між передовими позиціями окупантів і Збройних Сил України.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що дії збройних формувань Російської Федерації вкотре свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-