Російська артилерія обстріляла житлові будинки Золотого

Російська артилерія обстріляла житлові будинки Золотого

Фото
Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування.

Про це йдеться у повідомленні ООС.

"17 травня мобільною групою української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін здійснено фотофіксацію за фактом обстрілу населеного пункту ЗОЛОТЕ-1 Попаснянського району Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що близько сьомої ранку збройними формуваннями РФ з напрямку Первомайськ здійснено обстріл населеного пункту Золоте-1 із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм.

Читайте також: Окупанти здійснили три обстріли в районі Кримського, двоє військових поранені

В ході проведення обстеження мобільною групою УС СЦКК зафіксовано, що по вулиці Лесі Українки від потрапляння в будинок та розриву артилерійського снаряду калібру 122 мм зруйновано дах, частково пошкоджено стелю, санітарні прибудови, коридор та кухню, вікна у спальні. Власник будинку повідомив, що під час обстрілу він вийшов на вулицю, і це його врятувало від загибелі.

Водночас, під час обстрілу зазнали пошкоджень і сусідні будинки, де було зафіксовано вибите скло у вікнах житлових та господарчих будівель, пошкоджено вікна у теплиці та бесідці.

Прибувши на місце обстрілу по вулиці Молодіжна, представники УС СЦКК зафіксували шість свіжих вирв від влучання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 60 метрів від автомобільного шляхопроводу, що з’єднує населені пункти Золоте і Гірське. У СЦКК зазначають, що неподалік розташована школа і коледж, що саме по цій дорозі щодня ходять дорослі і діти.

На місці обстрілу за третьою адресою зафіксовано шість вирв від влучання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 800 метрів від житлових будинків населеного пункту Золоте-4. Внаслідок обстрілу постраждалих осіб немає.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що російсько-окупаційні війська, нехтуючи усіма нормами міжнародного гуманітарного права, вкотре ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення Донбасу, продовжують обстріли населених пунктів, свідомо порушуючи Мінські домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-