На Донеччині з початку року до відповідальності притягнули 77 бойовиків - поліція

На Донеччині з початку року до відповідальності притягнули 77 бойовиків - поліція

Укрінформ
На Донеччині з початку 2019 року поліцейські притягнули до відповідальності 77 бойовиків.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«З початку року поліцейські Донеччини притягнути до відповідальності 77 бойовиків. Серед них – учасники терористичного угрупування «Восток» та найманці, які чергували на блокпостах», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ще шістьом бойовикам заочно повідомлено про підозру та оголошено в розшук. Щоб довести їхню причетність до бойовиків, поліцейські встановили свідків та зібрали речові докази.

Зокрема, у квітні поліцейські викрили найманців з позивними «Малий» та «Мала», які в різні роки несли службу на блокпостах біля окупованої Ясинуватої в складі бандфомування «Восток».

У 2016 році жителю Ясинуватського району, засудженому за правопорушення, бойовики запропонували замінити тюремне ув’язнення на службу в бандформуванні «Восток». Командири пообіцяли чималу зарплатню. Новобранця відправили на блокпост поблизу міста Ясинувата, де він прослужив кілька місяців.

Читайте також: Окупанти на Донбасі в односторонньому порядку скасували режим "тиші"

Грошей не платили зовсім, що підштовхнуло його до скоєння чергової крадіжки, за що його повернули до виправного закладу. У 2018 році чоловік повернувся на підконтрольну Україні територію, де вів прихований спосіб життя.

Крім того, жителька Українська вступила до батальйону «Восток» вагітною. Найманка також несла службу на блокпості біля окупованої Ясинуватої, а пізніше охороняла захоплену адміністративну будівлю у місті. Народжувати жінка повернулася додому та зараз шкодує про своє минуле і співпрацює зі слідством.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (створення незаконних збройних формувань і участь у них) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цей злочин - до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронці нагадали, що згідно з ч.6 ст. 260 ККУ, отримати шанс звільнитися від покарання учасники НЗФ можуть в разі добровільної здачі поліції. Тільки у квітні до правоохоронців з повинною прийшли троє екс-бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-