Бразильський бойовик

Бразильський бойовик "ДНР" Лусваргі отримав 13 років з конфіскацією

Укрінформ
Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив до 13 років позбавлення волі громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Лусваргхі за обвинуваченням в участі у діяльності терористичних організацій та не передбачених законом збройних формувань.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

"У четвер, 02 травня 2019 року, за підтримання державного обвинувачення прокуратурою міста Києва Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив до 13 років позбавлення волі громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Лусваргхі за обвинуваченням в участі у діяльності терористичних організацій та не передбачених законом збройних формувань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурором були наведені беззаперечні докази вини іноземця в інкримінованих злочинах. У свою чергу обвинувачений визнавав свою вину лише в частині участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, однак заперечував участь у діяльності терористичних організацій.

Читайте також: Прокурор просить для бразильця-найманця “ДНР” 14 років тюрми

"Суд заслухавши доводи сторін, визнав обвинуваченого винним за ч.1 258-3, ч.2 ст. 260 КК України та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз у сумі близько 15 тис гривень. При виконанні вироку обвинуваченому буде зараховано строк, проведений ним під вартою станом на 2 травня", - наголосили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргхі винним у створенні терористичної організації та не передбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Проте у серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд через порушення територіальної підсудності.

Деякий час Лусваргі переховувався у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). 4 травня 2018 року його знайшли там праворадикали та привезли до Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-