Прокурор просить для бразильця-найманця “ДНР” 14 років тюрми

Прокурор просить для бразильця-найманця “ДНР” 14 років тюрми

Укрінформ
Під час судових дебатів у процесі над обвинуваченим в участі у терорганізаціях бразильцем Рафаелем Маркусом Лусваргі прокурор попросив покарання - 14 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва у Facebook.

"19 березня 2019 року у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області відбулись судові дебати у провадженні за обвинуваченням громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Лусваргі в участі у терористичних організаціях та не передбачених законом збройних формуваннях. Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, обвинувачений у ході дебатів визнав вину в частині своєї діяльності у не передбачених законом збройних формуваннях, однак заперечив участь у терористичних організаціях.

Заслухавши сторони, суд продовжив строк тримання під вартою обвинуваченого до 16 травня 2019 року та призначив на 2 травня 2019 року дату виступу обвинуваченого з останнім словом.

Після цього суд видалиться до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією СБУ, громадянин Бразилії Рафаель Маркус Лусваргі з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Лусваргі входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» терористичної організації «ДНР». Був задіяний, зокрема, у підрозділах бойовиків у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту.

Читайте також: "Кіборг" упізнав у суді бразильця Лусваргі, який воював на боці "ДНР"

Деякий час Лусваргі переховувався у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). 4 травня його знайшли там праворадикали та привезли до Служби безпеки України.

25 січня 2017 року Лусваргі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Проте у серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд через порушення територіальної підсудності.

Фото: novynarnia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-