ОБСЄ втратила ще один безпілотник над окупованою Донеччиною

ОБСЄ втратила ще один безпілотник над окупованою Донеччиною

Укрінформ
Над непідконтрольною уряду України територією Донецькій області знову втрачено безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ середнього радіуса дії.

Про це повідомляється в опублікованому у п’ятницю звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на 25 квітня 2019 року. 

"Об 11:21 під час польоту в районі н.п. Азов (кол. Дзержинське; непідконтрольний урядові, 25 км на північний схід від Маріуполя), безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ середнього радіуса дії зазнав дії радіоперешкод (за оцінкою, внаслідок глушіння). Об 11:22, команда Місії, яка керувала польотом цього БПЛА з місця поблизу н.п. Лебединське (підконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Маріуполя), втратила контроль над апаратом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На лінії розмежування збили ще один дрон СММ ОБСЄ

Зазначається, що невдовзі після цього БПЛА СММ малого радіуса дії, що виконував політ поблизу Лебединського, також зазнавав дії радіоперешкод. 

Місія  ОБСЄ вживає заходів для встановлення місцеположення БПЛА середнього радіуса дії.

Читайте також: Біля лінії зіткнення на Донеччині розбився безпілотник ОБСЄ

Як повідомлялося, безпілотники СММ ОБСЄ майже щоденно зазнають дії перешкод (за оцінкою, внаслідок глушіння) на тимчасово окупованих районах Донбасу. 19 квітня поблизу лінії зіткнення в Донецькій області було втрачено БПЛА дальнього радіуса дії, який став вже третім втраченим літальним апаратом такого типу за останні півроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-