Повзуча окупація: у Донецьку немає

Повзуча окупація: у Донецьку немає "паспортного" ажіотажу

Укрінформ
В окупованому Донецьку немає ажіотажу і ніякої активності населення з питання отримання паспортів Російської Федерації.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу сьогодні, 25 квітня, багато містян, які мешкають на території окупованого Донецька.

«У нас в понеділок і четвер не працюють паспортні столи, не працюють відділи міграційної служби. Ніхто не поспішає нічого з'ясовувати. Людей немає, все закрито», - кажуть мешканці.

Вони повідомили, що ніяких інструкцій, та й ніякої роз'яснювальної інформації з приводу того, де і як будуть видаватися ці російські паспорти, немає. «У місцевих ЗМІ, по місцевих телеканалах нічого ніхто не пояснює і не коментує», - кажуть співрозмовники кореспондента.

Люди схиляються до того, що, «швидше за все, за цими російськими паспортами, кому вони, звичайно, потрібні, треба буде їхати в Ростов». Багато донеччан вважають, що за паспортами РФ поїдуть у Ростов тільки ті, хто вже знайшов роботу десь на території Росії і, як правило, їздять туди працювати вахтовим методом. «Масове безробіття в «ДНР» змушує декого їздити на заробітки в Росію», - пояснюють ті, хто не залишив свої домівки і залишаються в окупованому Донецьку.

Крім того, багато жителів вважають, що «швидше за все, паспорти РФ зможуть отримати тільки ті, які вже мають паспорти «ДНР», а таких в масштабах міста небагато».

Говорячи про пенсіонерів, яких сьогодні більшість серед населення Донецька, містяни зауважують, що навряд чи вони захочуть втратити українську пенсію, за якою продовжують їздити на підконтрольну українській владі територію, тому вони не підуть і не поїдуть за російськими паспортами».

Читайте також: Клімкін назвав продовженням агресії видачу паспортів РФ на Донбасі

Як повідомлялося, президент РФ Путін 24 квітня підписав указ про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Україна і багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

25 квітня відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу через указ Путіна про видачу російських паспортів жителям цих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-