Дезертиру, що втік з частини зі зброєю, загрожує до 10 років в'язниці

Дезертиру, що втік з частини зі зброєю, загрожує до 10 років в'язниці

Укрінформ
Затриманому солдату-строковику з Волині, який раніше зі зброєю самовільно залишив місце служби, висунуто підозру у дезертирстві.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, повідомили військовослужбовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 Кримінального кодексу України (дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду)", - інформують у ДБР.

У бюро уточнили, що в разі визнання винним військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Наразі вирішується питання щодо обрання солдату запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Військова прокуратура Волинського гарнізону Західного регіону України.

Читайте також: На Волині затримали дезертира, який зі зброєю втік із частини

Як повідомлялося, 20 квітня на Волині затримано солдата строкової служби, який 16 квітня самовільно залишив військову частину А1008, що розташована у місті Володимир-Волинський. Солдат зник разом з автоматом АКС-74 з двома спорядженими магазинами по 30 набоїв у кожному і багнет-ножем. На момент втечі військовослужбовець був чатовим внутрішньої варти.

Строковика знайшли у с. Радовичі Турійського району Волинської області, приблизно за 40 кілометрів від Володимира-Волинського.

При затриманні у солдата виявлено зброю, з якою він залишив місце служби, боєприпаси і багнет-ніж.

Причини свого вчинку військовослужбовець досі пояснити не може.

Фото: dbr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-