Порошенко з Меркель підтримали

Порошенко з Меркель підтримали "Великоднє перемир'я"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримали Великоднє припинення вогню на Донбасі з 18 квітня.

Про це сказав Порошенко під час спільного брифінгу з Меркель за результатами зустрічі в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У процесі сьогоднішнього обговорення ми підтримали великоднє припинення вогню, яке увійде в силу 18 квітня, за умови забезпечення його виконання з боку РФ", - сказав Порошенко.

Він також подякував Меркель за щиру і конструктивну зустріч, яка відбулася в офісі Федерального канцлера Німеччини.

"Це вже 16-а наша зустріч за час моєї каденції. Я хочу наголосити, що ніколи ще Німеччина та Україна не мали такого інтенсивного діалогу, і ми випрацювали по-справжньому стратегічне партнерство між Києвом і Берліном", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко проводить зустріч із Меркель

Він додав, що роль Меркель у забезпеченні суверенітету та територіальної цілісності України важко переоцінити.

"Попри виборчу кампанію, зовнішні виклики нікуди не зникають, і російський агресор залюбки виніс би Україну за дужки вже 22 квітня. Як президент та верховний головнокомандувач я зроблю все можливе, щоб цей сценарій точно не відбувся", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, 12 квітня у Президента України заплановані візити до Німеччини та Франції для зустрічі з керівництвом цих держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-