Донецьк і Луганськ попередньо згодні на автономію у складі України — Медведчук

Донецьк і Луганськ попередньо згодні на автономію у складі України — Медведчук

Укрінформ
План повернення окупованих територій Донбасу передбачає створення там вільної економічної зони, повідомив глава політради партії "Опозиційна платформа - За життя".

Про це Віктор Медведчук заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я впевнений, що якщо ми реалізуємо можливості миру на Донбасі і припинимо бойові дії, в тому числі нашим планом-концепцією, на який вже дали попередню згоду Донецьк, Луганськ і Москва, передбачені вільна економічна зона на цих неконтрольованих сьогодні територіях і питання, пов'язані з фінансовою, економічною та бізнес-діяльністю на цих територіях”, - зазначив Медведчук.

Він додав: “І при цьому, якщо це буде поєднуватися - а я впевнений, що це буде, - з міжнародною європейською допомогою, з допомогою тієї ж РФ, про що неодноразово публічно стверджувалося, то, безумовно, ми зможемо через кілька років вийти з ситуації кризи на цих територіях".

Читайте також: ГПУ відкрила провадження щодо Медведчука про держзраду

За словами Медведчука, найголовніше, про що зараз ідеться - це “створення умов життя цих людей і створення нашого економічного індустріального потенціалу десь в обсязі 15-18% від всього економічного потенціалу нашої країни”.

Як повідомлялося, глава проросійської організації "Український вибір – право народу" і  політради партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в Києві, заявивши про необхідність створення так названого "автономного регіону Донбас" з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-