ЗСУ успішно випробували новий контрбатарейний радар

ЗСУ успішно випробували новий контрбатарейний радар

Відео
Укрінформ
Контрбатарейний радар 1Л220УК, який успішно пройшов випробування, точно визначатиме місцезнаходження ворога та знищуватиме його.

Про це у Twitter повідомив Президент України Петро Порошенко.

“Українські захисники визначатимуть на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет. Це стало можливим завдяки контрбатарейному радару 1Л220УК, який успішно пройшов польові випробування”, - зазначив Глава держави.

У свою чергу, в прес-службі ДК "Укроборонпром" повідомили, що згаданий радар був розроблений КП "НВК "Іскра", що входить до складу концерну.

Випробування, які проходили на одному з полігонів Збройних Сил України, дозволили підтвердити тактико-технічні характеристики 1Л220УК, який значно перевищує за ними контрбатарейні радари, що на сьогодні знаходяться на озброєнні ЗСУ.

“Контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника. Завдяки потужній радіолокаційній станції, яка працює у мікрохвильовому діапазоні, радар "бачить" снаряди, а потужна цифрова система "будує" траєкторії їх польотів”, - повідомляють у прес-службі концерну.

Читайте також: Українська ракета "Нептун" надійде на озброєння ВМС уже у грудні

Як зазначається, потужність цифрової фазованої активної решітки 1Л220УК дає можливість розмістити контбатарейний радар за декілька десятків кілометрів від позиції противника та спостерігати за полем бою у секторі до 180 градусів.

Використання контрбатарейних радарів є важливим елементом ведення сучасної війни, що дає змогу в рази підвищити ефективність ведення бойових дій та за мінімальний час знищувати ворожу артилерію.

В Укроборонпромі також наголошують, що запорізьке КП "НВК "Іскра", після успішного завершення держвипробувань, готове до серійного виробництва 1Л220УК для забезпечення Збройних Сил України.

Фото з відкритих джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-