ОБСЄ знову зафіксувала на Донбасі російський комплекс РЕБ

ОБСЄ знову зафіксувала на Донбасі російський комплекс РЕБ

Укрінформ
Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 2 квітня сучасний російський комплекс радіоелектронної боротьби (РЕБ) РБ-341В "Леєр-3" на окупованій території Донецької області.

Про це повідомляється в опублікованому в четвер звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на 3 квітня 2019 року.

“2 квітня команда СММ зафіксувала комплекс радіоелектронної боротьби (РБ-341В "Леєр-3"), який перевозили на військовій вантажівці ("КамАЗ-5350") неподалік від населеного пункту Конькове (непідконтрольний урядові, 79 км на південь від Донецька) в південному напрямку автошляхом Т0508 (у зоні, де розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено згідно з пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Україна закликає ОБСЄ активніше відображати у звітах порушення РФ Мінських угод

Як повідомлялося, раніше місія ОБСЄ неодноразово інформувала про виявлення різноманітних типів російських систем радіоперешкод та радіоелектронної боротьби: Р330 "Житель", "Леєр-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Биліна", "Репелент-1".

Зокрема, 10 лютого СММ ОБСЄ зафіксувала на території окупованої Донеччини сучасну автоматизовану станцію радіоперешкод "Торн", а 16 березня безпілотник СММ виявив автоматизовану станцію перешкод Р-330Ж "Житель" і комплекс радіоелектронної боротьби "Тірада-2" неподалік від н.п. Южна Ломуватка на окупованій Луганщині.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-