На Донбасі очистили від мін майже 378 гектарів

На Донбасі очистили від мін майже 378 гектарів

Укрінформ
Представники неурядових організацій, які займаються розмінуванням Донбасу, на сьогодні очистили 378 га територій і виявили близько 1000 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомив начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Максим Комісаров під час брифінгу на тему «Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у протимінній діяльності», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під загальною координацією Міноборони з початку робіт неурядовими організаціями ідентифіковано 188 підозрілих і небезпечних ділянок загальною площею 1 тис. 400 га, очищено 378 га територій і виявлено близько 1000 вибухонебезпечних предметів. Окрім того, було промарковано 160 ділянок загальною площею 270 га", — зазначив Комісаров.

За його словами, для прискорення виконання заходів із розмінування починаючи з 2016 року до робіт із розмінування Міноборони змогло залучити міжнародні організації "TheHALO Trust", Данська група з розмінування (DDG), Швейцарський фонд протимінної діяльності (FSD) і кілька національних операторів. Від цих організацій на сьогодні залучено 24 групи розмінування та п'ять груп нетехнічного обстеження, загальна чисельність яких становить 260-280 осіб.

Окрім того, додав Комісаров, на сьогодні на виконання плану заходів з організації робіт гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей від центральних органів виконавчої влади задіяно до 50 розрахунків загальною чисельність до 300 осіб. Із початку бойових дій вони перевірили близько 31 тис. га територій і знищили понад 430 тис. вибухонебезпечних предметів.

"Тільки за минулий рік і І квартал поточного року сапери Збройних сил, ДСНС, Державної служби спеціального транспорту були змушені реагувати на більш як 1100 заявок", — сказав представник МОУ.

Він уточнив, що ці заявки стосувалися розмінування територій, де необхідно провести ремонті роботи для відновлення об'єктів інфраструктури з метою забезпечення життєдіяльності населення.

Читайте також: За час агресії РФ на Донбасі від мін загинули 269 цивільних, 27 із них - діти

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міноборони, на сьогодні територія України, яка вважається забрудненою вибухонебезпечними предметами, становить приблизно 16 тис. кв. км. Від початку збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей унаслідок підриву на мінах і залишків вибухонебезпечних предметів загинули 269 цивільних осіб, 27 із яких — діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-