Окупанти відмовилися гарантувати безпеку для відкриття

Окупанти відмовилися гарантувати безпеку для відкриття "Золотого" 24 березня

Укрінформ
Через відмову російських окупантів надати гарантії безпеки скасовується рішення про відкриття 24 березня контрольного пункту в'їзду та виїзду (КПВВ) "Золоте" в Луганській області.

Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Українська сторона СЦКК повідомляє: російські окупанти відмовились надати гарантії безпеки, що унеможливлює відкриття КПВВ «Золоте»”, - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі нагадали, що українська сторона раніше підготувала всі відповідні документи та пройшла необхідні процедури щодо будівництва, облаштування та підготовки до відкриття КПВВ «Золоте», яке планувалося на 24 березня 2019 року.

При цьому 22 березня Збройними силами України були надані гарантії щодо дотримання режиму припинення вогню під час проведення відкриття та подальшого функціонування КПВВ в районі населеного пункту Золоте.

Водночас українська сторона СЦКК звернулася до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з питання співпраці та отримання додаткових гарантій безпеки, дотримання режиму припинення вогню від російської окупаційної адміністрації тимчасово окупованих територій, а також забезпечення присутності дзеркальних патрулів СММ ОБСЄ у вказаному районі.

За отриманим повідомленням від представників місії ОБСЄ, російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій не надала гарантії безпеки, посилаючись на поточну ситуацію з безпеки, поінформували в СЦКК.

“Українська сторона СЦКК заявляє, що російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій навмисно блокує питання відкриття КПВВ, що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні”, - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, відкриття КПВВ "Золоте" відбулося ще 31 березня 2016 року, проте значна кількість громадян, які прямували на тимчасово окуповану територію України, були затримані проросійськими бойовиками, а рух через дорожній коридор був повністю заблокований окупантами.

Читайте також: Окупанти обстріляли мирне село на Луганщині: сильно пошкоджені три будинки

Протягом 2017 та 2018 років українська влада неодноразово намагалась на всіх світових рівнях через міжнародні спостережні місії поновити питання відкриття «Золотого», але окупаційна адміністрація РФ продовжує блокувати початок роботи єдиного автомобільного гуманітарного дорожнього коридору на Луганщині.

Відкриття автомобільного КПВВ "Золоте" значно б розвантажило пропускний пункт "Станиця Луганська", де щоденно лінію розмежування перетинає понад 11 тисяч громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-