В Україні скоро випробують турецькі ударні дрони Bayraktar

В Україні скоро випробують турецькі ударні дрони Bayraktar

Укрінформ
Турецькі ударні безпілотні комплекси Bayraktar найближчим часом будуть випробувані в українських умовах.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на засіданні Ради регіонального розвитку Чернігівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На минулому тижні надійшли за контрактом, підписаним за моєї присутності у Туреччині, унікальні ударні безпілотники. Найближчим часом будуть проводитися їх випробування вже в українських умовах", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що гарантом незалежності України є армія, а не папірці і меморандуми, і "сьогодні ми це чітко знаємо і спираємося на одну з найпотужніших армій Європи".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 6 березня заявив, що турецькі ударні безпілотні комплекси Bayraktar уже знаходяться на території України.

Читайте також: Україна отримала ударні турецькі безпілотники Bayraktar

У січні між Державною компанією "Укрспецекспорт", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", та турецькою компанією Baykar Makina підписано угоду про закупівлю для українського війська ударних турецьких дронів Bayraktar TB2.

Крім того, планується, що у Запоріжжі буде створено спільне українсько-турецьке підприємство з виготовлення комплектуючих до сучасної безпілотної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-