Порошенко вручив держнагороди десантникам 95-ї бригади

Порошенко вручив держнагороди десантникам 95-ї бригади

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди 15 військовослужбовцям 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Церемонія нагородження відбулася під час його робочої поїздки на Житомирщину, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено лейтенанта Владислава Колодинського та капітана Андрія Крисюка.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримали прапорщики Сергій Данилівський та Сергій Нікітін, старшини Віктор Мельнийчук та Борис Харчук, молодший сержант Віктор Недашківський, старші сержанти Владислав Пічман, Сергій Романюк і Дмитро Ткачук.

Медаллю «За військову службу Україні» відзначено солдата Олега Гаврилюка, старших солдатів Сергія Коцара, Дениса Складанного, Юрія Шевченка та старшину Артура Охрименка.

“Від імені українського народу як Президент і Верховний Головнокомандувач ЗСУ висловлюю щиру подяку воїнам-десантникам 95-ї одшб, всьому особовому складу десантно-штурмових військ ЗСУ. Це ви нерушимою стіною стоїте на захисті свободи і незалежності нашої держави. Завдяки вам, завдяки нашій армії український народ може працювати і змінювати країну – велику, авторитетну країну вільних, заможних і щасливих людей”, - зазначив Президент.

Читайте також: Україні потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії - Президент

Він підкреслив, що багато героїв–десантників відали своє життя, захищаючи рідну землю. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Порошенко нагадав героїчний шлях 95-ї бригади під час боїв проти російського агресора та найманців Кремля на сході України.

“Ви робили все, не шкодуючи власного життя, заради свободи, суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави», - наголосив він і згадав унікальний військовий рейд 95-ї бригади тилами ворога, який дозволив не лише звільнити українську територію, а й вивести інші українські підрозділи з оточення.

«Важко собі уявити 470 кілометрів, в тому числі 170 по тилах противника. Прорив лінії оборони російських військ, визволення десятків міст, сіл і селищ, виведення з ворожого оточення своїх бойових побратимів. Кожен кілометр на цьому шляху – це кілометр слави українського війська, неймовірна хоробрість і блискуче виконання завдань командування. Честь і слава безстрашним героям, який здійснили цей рейд», - зауважив Президент.

Він додав, що завдяки мужності і героїзму українських воїнів, у тому числі й воїнів-десантників, було звільнено дві третини українського Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-