Начальник Генштабу розповів військовим аташе з 40 країн про реформу ЗСУ

Начальник Генштабу розповів військовим аташе з 40 країн про реформу ЗСУ

Фото
Укрінформ
ЗСУ вирішують чотири групи завдань, серед яких захист від російської агресії не лише України, а й всієї Європи, реформування армії, впровадження нової системи підготовки особового складу та оснащення армії модернізованим озброєнням та військовою технікою.

Про це заявив під час зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні начальник Генштабу Віктор Муженко, повідомляє Укрінформ.

Зустріч начальника Генштабу з представниками військово-дипломатичного корпусу / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

"Сьогодні ... Збройні сили України, захищаючи Україну, її суверенітет і незалежність, захищають також і всю Європу, українська армія - це форпост безпеки Євроатлантичного простору", - зазначив Муженко.

Як наголосив начальник Генштабу, українські військові продовжують стримувати пряму російську агресію в Донецькій та Луганській областях, басейні Азовського та Чорного морів.

Він нагадав, що Україна вперше запровадила воєнний стан після нападу на українські кораблі в Керченській протоці та відзначив, що впродовж 30 днів правового режиму воєнного стану вдалося розгорнути міжвидові угруповання військ на загрозливих напрямках, перевірити систему логістики та відпрацювати взаємодію органів місцевої влади з підрозділами територіальної оборони.

Доповідаючи про запровадження нової системи професійної підготовки особового складу, Муженко поінформував, що наразі створені професійні школи снайперів, танкістів, протитанкістів, саперів, операторів БПЛ-комлексів.

Читайте також: РФ напередодні виборів може вдатись до диверсій у глибокому тилу - Муженко

Також начальник Генштабу поінформував про плани щодо збільшення в армії кількості нової техніки.

Під час закритої частини зустрічі з військовими аташе іноземних держав Муженко розгляне два питання – сучасний стан і подальше реформування ЗСУ та загальну оцінку ситуації з безпеки, включно з поточним розвитком обстановки на Донбасі в районі проведення операції ОС на сході України та навколо України.

Участь у заході беруть понад 60 офіцерів, які представляють 39 іноземних держави, а також представництво НАТО в Україні.

Київську асоціацію військових аташе (КАВА) створено у листопаді 1992 року. На сьогодні вона об’єднує апарати військових аташе та військових дипломатів, акредитованих в Україні, які представляють понад 40 країн. Головна мета асоціації – підтримка комунікації між собою, а також зі ЗСУ, Міноборони України, іншими урядовими та громадськими організаціями. На сьогодні посаду президента КАВА обіймає аташе з питань оборони Посольства ФРН Норберт Хесс.

Фото: прес-служба Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-