До кінця року Міноборони збудує казарми для 23 тисяч військових-контрактників

До кінця року Міноборони збудує казарми для 23 тисяч військових-контрактників

Укрінформ
До кінця 2019 року Міністерство оборони України планує завершити будівництво 184 казарм поліпшеного планування для 23 тисяч контрактників.

Про це під час брифінгу заявив заступник начальника головного управління, головний інженер Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ Олександр Чергінець, повідомляє Укрінформ.

“Продовжується будівництво 184 казарм поліпшеного планування. Це дозволить розмістити 23 тисячі військовослужбовців військової служби за контрактом. На реалізацію зазначеного проекту в Міноборони в минулому році було витрачено майже 1,5 млрд грн”, - повідомив Чергінець, додавши, що закупівля робіт на будівництво відбувається виключно через систему Prozorro.

Він нагадав, що на початку 2018 року для реалізації згаданого проекту була спланована більша сума — 2,3 млрд грн, однак у зв'язку з тим, що частина договорів на будівництво була укладена в середині року та через зрив термінів будівництва окремими суб'єктами господарювання, 816 млн грн були перерозподілені на інші напрямки — капітальні ремонти військових об'єктів та придбання меблів для казарм поліпшеного планування.

Як повідомлялось під час брифінгу, у 2018 були проведені конкурси на будівництво всіх 184 казарм. Водночас через порушення підрядними організаціями договорів було розірвано 31 контракт, з яких по 15-ти договорам вже проведені нові процедури, визначені інші переможці та укладені договори, а по 16 об'єктам оголошені повторні процедури торгів. Загалом же у 2018 році завершено будівництво 19 казарм.

“На сьогодні зі ступенем готовності понад 50% маємо 109 будівель та менше 50% - 56 будівель. Вже розподілений бюджет і план будівництва на поточний рік, відповідно до якого на будівництво казарм поліпшеного планування та інженерних мереж до них передбачено 1,3 млрд грн. Цього достатньо, аби завершити всі 184 казарми в поточному році“, - повідомив Чергінець.

Так, за його інформацією, в першому півріччі буде введено в експлуатацію понад 100 будівель, решту впровадять до кінця поточного року.

Серед проблем, з якими стикаються в Міноборони, найбільшою є несумлінні виконавці, які виявилися неспроможними вчасно виконувати свої зобов'язання. До несумлінних виконавців вже пред'явлено 223 претензії на загальну суму понад 8 млн грн (пеня та штрафні санкції) за систематичне невиконання умов договору, 103 претензії підрядними організаціями задоволено на суму понад 1 млн грн. Крім того, за систематичне порушення договірних умов був розірваний 31 контракт.

Читайте також: Військові оркестри ЗСУ заграли на відкритті фестивалю духової музики у Франції

Чергінець також повідомив, що на офіційному сайті Міноборони оприлюднено реєстр порушників-підрядників, аби в майбутньому вони не мали можливості брати участь в торгах, де замовником виступає міністерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-