В Україні завершують випробування БТР-4 з новими корпусами

В Україні завершують випробування БТР-4 з новими корпусами

Відео
Укрінформ
"Завод ім. Малишева" та "ХКБМ ім. Морозова", які входять до складу концерну “Укроборонпром”, після завершення випробувань готові перейти до серійного виробництва БТР-4 на потреби ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба ДК “Укроборонпром”.

"Завод ім. Малишева" та "ХКБМ ім. Морозова" у цьому році готові розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення. Це дозволяє значно збільшити темпи передачі цих бойових машин до українського війська, який раніше залежав від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі ДП "Завод ім. Малишева" вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, виготовленого на підприємстві, та був кваліфікований як виробник цих машин. Аналогічну процедуру кваліфікації за результатами випробувань вже завершує і "ХКБМ ім. Морозова".

БТР-4 – потужна бойова колісна машина, яка створена фахівцями "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова". БТР-4 з перших днів війни успішно використовується українським військом та неодноразово доводив свою високу ефективність на полі бою. Рівень захисту, який забезпечує ця машина – один з найбільших серед бронетранспортерів та БМП, що стоять на озброєнні ЗСУ.

Читайте також: Україна візьме участь у розробці безпілотного бомбардувальника — ЗМІ

На машині встановлений бойовий модуль БМ-7 "Парус" з 30-мм автоматичною гарматою, високоточним протитанковим комплексом "Бар‘єр", автоматичним гранатометом та кулеметом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу вдається досягти високої точності вогню, зокрема, і знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км.

За маневровість БТР-4 відповідає потужний німецький двигун Deutz та автоматична американська трансмісія Allison, яка дозволяє розігнати майже 22-тонну машину до 110 км/год.

Фото і відео: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-