На Донеччині відновили майже 7 тисяч зруйнованих будинків - Куць

На Донеччині відновили майже 7 тисяч зруйнованих будинків - Куць

Укрінформ
На території Донеччини, підконтрольній уряду України, з початку проведення АТО було зруйновано або пошкоджано 12 905 житлових будинків та потім відновлено 6 988.

Про це 5 лютого заявив у Краматорську на зустрічі з військовим аташе Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні, полковником Урсом Сульсером голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць, про що він і повідомив у Facebook.

«Поінформував пана Сульсера про те, що з початку проведення антитерористичної операції на території Донецької області, що контролюється українською владою, зруйновано або пошкоджено 12 тисяч 905 житлових будинків (11 780 приватних, 1048 - комунальних, 24 - кооперативних і 53 - ОСББ). На теперішній час відновлено 6 998 на суму 181,9 млн грн (6156 приватних будинків - на суму 92,1 млн грн; 772 комунальних на 75,7 млн грн; 24 кооперативних на 7,6 млн грн і 46 ОСББ на суму 6,5 млн грн)», - написав очільник області.

Читайте також: На Донеччині запустять пілотний проект Школи повного дня - Куць

Він зазначив, що залишаються зруйнованими або пошкодженими 5907 одиниць житла (5624 приватного, 276 - комунального і 7 ОСББ).

Але Куць підкреслив, що попри бойові дії на лінії зіткнення, частина області, контрольована українською владою, розвивається, промислові підприємства працюють стабільно.

«Звичайно, економіка регіону понесла значні втрати внаслідок російської збройної агресії та довоєнної орієнтації частини підприємств на РФ. Але за ці роки відбулася переорієнтація на інші ринки, наші підприємства продовжують пошук потенційних партнерів у Європі на світі», - додав керівник регіону та подякував Сульсеру, а у його особі - усій Швейцарській Конфедерації за підтримку України, за увагу до її проблем і потреб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-