Окупанти на Донбасі стріляють лише вночі

Окупанти на Донбасі стріляють лише вночі

Карта
Укрінформ
Внаслідок бойових дій минулої доби жоден український військовий не загинув і не зазнав поранень.

Про це повідомив на брифінгу у понеділок речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Минулої доби внаслідок бойових дій у лавах Об’єднаних сил обійшлося без втрат. Жоден український військовослужбовець не загинув і не дістав поранень. Водночас, за даними нашої розвідки, 6 січня один окупант зі складу російсько-окупаційних військ загинув та один отримав поранення”, - сказав Мотузяник.

За його словами, як і у попередні дні, минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил тривали бойові дії низької інтенсивності.

Попри порівняно невелику кількість випадків, коли противник, не дотримуючись режиму тиші, відкривав вогонь в бік українських підрозділів, повного та всеохоплюючого припинення вогню на Сході України поки що досягти не вдається. Останніми днями противник дотримувався тактики ведення нічних обстрілів, у той час, коли у світлу пору доби ворожа зброя мовчить”, - наголосив він.

Мотузяник уточнив, що 6 січня противник порушив режим перемир’я п’ять разів, усі обстріли визначені як прицільні, та сталися саме у темну пору доби. Водночас він зазначив, що фактів застосування російсько-окупаційними військами зброї заборонених калібрів у неділю не було зафіксовано.

Читайте також: Захисники Павлополя відповіли вогнем на провокацію окупантів

Мотузяник поінформував, що на Луганському напрямку у неділю, 6 січня, було зафіксовано єдиний вечірній обстріл - рівно о 20.00 противник відкрив вогонь з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру в бік українських позицій біля н.п. Хутір Вільний. Обстріл вівся зі сторони с. Золоте 5 і тривав рівно півгодини.

Також, за його словами, на Донецькому напрямку вчора було зафіксовано 4 обстріли, які всі сталися після настання сутінок — на підступах до с. Гнутове, в районі Новомихайлівки, біля Мар’їнки та неподалік Красногорівки.

На найбільш небезпечні ворожі вогневі провокації, з метою збереження життя і здоров’я українських захисників, підрозділи Об’єднаних сил застосовували штатну зброю”, - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-