Десантний корабель ВМС США увійшов у Чорне море

Десантний корабель ВМС США увійшов у Чорне море

Фото
Укрінформ
Американський десантний корабель USS Fort McHenry увійшов у Чорне море.

Про це в неділю, 6 січня, повідомило агентство Інтерфакс.

Відзначається, що в 20.10 за київським часом судно увійшло в акваторію Чорного моря, пройшовши протоку Босфор. При його проходженні, у відповідності з діючими правилами, USS Fort McHenry супроводжував турецький катер берегової охорони.

Читайте також: Іран відправить військові кораблі до Атлантичного океану

Фото корабля опублікував портал Bosphorus Naval News.

Корабель, на борту якого розміщено близько 500 американських морпіхів, має доковую камеру для п'яти транспортних катерів на повітряній подушці, призначених для висадки морської піхоти та бойової техніки.

Його водотоннажність становить 16,1 тисяч тонн, довжина - 190 метрів. Корабель оснащений зенітною артилерією і ракетною зброєю.

Раніше в прес-службі ВМС США в Європі повідомили, що USS Fort McHenry направляється в акваторію Чорного моря з метою патрулювання.

Нагадаємо: корабель входить до складу ударної амфібійно-десантної групи ВМС США, інші кораблі якої в даний час знаходяться в Східному Середземномор'ї, в тому числі флагман групи авіаносний універсальний десантний корабель "Кирсардж" (USS "Kearsarge" (LHD 3)) і десантний транспорт-док "Арлінгтон" (USS Arlington (LPD 24)).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-