Окупанти продовжують стягувати танки та гаубиці на Луганський напрямок - штаб

Окупанти продовжують стягувати танки та гаубиці на Луганський напрямок - штаб

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати кількість танків та гаубиць на Луганському напрямку.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“Російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати важке озброєння, насамперед танки та гаубиці, на Луганському напрямку та не бажають адекватно реагувати на висновки міжнародних спостерігачів СММ ОБСЄ. Окупанти продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за даними звіту СММ ОБСЄ, 30 грудня 2018 року безпілотник місії вкотре зафіксував за межами виділених місць зберігання озброєння в не підконтрольній владі України районах Луганської області 22 танки (десять Т-72 і дванадцять Т-64) біля селища Круглик та 19 танків (вісім T-72 й одинадцять Т-64), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм), вісім самохідних гаубиць (2С1), шість протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм) і 12 мінометів (2Б11 «Сани», 120 мм) поблизу Мирного.

Читайте також: Окупанти тричі обстріляли українські позиції, один боєць поранений

В повідомленні прес-служби також нагадують, що згідно з попереднім звітом СММ ОБСЄ, 27 грудня було зафіксоване не відведене важке озброєння окупантів у цих районах. А саме: 20 танків (десять Т-72 і десять Т-64) біля Круглика та 20 танків (дванадцять Т-72 і вісім Т-64), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм), 8 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), 3 протитанкові гармати (МТ-12 «Рапіра», 100 мм), два міномети (2Б11 «Сани», 120 мм) і дев'ять протитанкових ракетних комплексів (імовірно, 9П135 «Конкурс», 135 мм) неподалік Мирного.

Згідно з повідомленням, такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей щодо відведення озброєння та про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-