Від обстрілу окупантів згоріли вщент два будинки в Південному

Від обстрілу окупантів згоріли вщент два будинки в Південному

Фото
Укрінформ
Внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ в селищі Південне знищено два будинки, постраждалих серед цивільного населення немає.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на дані Української сторони СЦКК.

“...Під інтенсивний вогонь, який бойовики вели зі стрілецької зброї великого калібру із Горлівки (шахта Гагаріна) по позиціях Об’єднаних сил, знову потрапили житлові будинки селища Південне. За оцінкою спостережної групи української сторони СЦКК, займання будівель розпочалося в результаті влучання бронебійно-запалювальних трасуючих пострілів калібром 12,7 мм. В результаті пожежі вщент знищені два житлові будинки місцевих мешканців... Постраждалих серед цивільного населення немає”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що враховуючи те, що через Південне та інші навколишні селища проходить водогін Горлівка–Торецьк, який забезпечує централізованим водопостачанням на підконтрольній владі України території близько 43 тисяч мешканців, через активні бойові дії російсько-окупаційних військ відбувається часте пошкодження його ділянки, яка перетинає лінію розмежування.

Читайте також: Окупанти гатили з мінометів під Кримським і Золотим-4

Як повідомлялося, 20-22 грудня пошкоджена ділянка водогону після чергових обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців з Горлівського напрямку була відремонтована і відновлене стале водопостачання.

Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації та наголошує, що бойовики навмисно продовжують нищити житлові квартали населених пунктів, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-