Військові отримують майже 10% річної продукції вітчизняного ОПК – Президент

Військові отримують майже 10% річної продукції вітчизняного ОПК – Президент

Укрінформ
Збройним силам України передається майже 10% річної продукції вітчизняного оборонпрому.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час передачі військовим частинам Збройних Сил України модернізованого та відремонтованого озброєння та військової техніки в Житомирській області, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Можу наголосити, що сьогодні передається до лав Збройних Сил України майже 10% того, що оборонпром спромігся зробити за рік. І це дуже важливо, бо в армії сьогодні чекають новітні і модернізовані системи залпового вогню. Бачимо нарощування можливостей бронетехніки, артилерії”, - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що нинішня передача озброєння і військової техніки в армію надзвичайно важлива, зважаючи на дію воєнного стану в 10 областях.

Читайте також: Наступного року армія отримає більше 100 мільярдів — Президент

“Ми маємо продемонструвати українському народу з одного боку зростаючі мобільні бойові можливості Збройних Сил України, що саме зроблено оборонно-промисловим комплексом, керівництвом Збройних Сил України для підвищення могутності, сили ЗС для відсічі російському агресору”, - зазначив Глава держави.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Європейська Рада 13 грудня оприлюднила висновки щодо подій в Азовському морі та навколо Керченської протоки. Зокрема, пункт 8 висновків повністю присвячений агресії Росії в Азовському морі та розвитку ситуації навколо Керченської протоки і в регіоні в цілому.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-