Окупанти тримають артилерію біля житлових будинків на Донбасі - ОБСЄ

Окупанти тримають артилерію біля житлових будинків на Донбасі - ОБСЄ

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати Мінські домовленості щодо відведення важкого озброєння та розташовують техніку та важку зброю поряд з житловими будинками мирного населення.

Про це повідомляють у штабі ООС з посиланням на звіт спостережної місії ОБСЄ.

“За даними звіту СММ ОБСЄ, ... озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, зенітні ракетні комплекси, самохідні та буксирувані артилерійські установки, танки”, - інформує прес-служба ООС.

Як повідомляється, безпілотник СММ ОБСЄ в Луганській області поблизу населеного пункту Міусінська, що контролюється окупантами, зафіксував реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град», 122 мм, а поблизу Садового виявлено чотири системи БМ-21 «Град».

Крім того, безпілотник дальньої дії виявив на північному сході від Маріуполя один танк (Т-64) поряд з житловими будинками у селищі Верхньошироківське. “Такі нахабні і злочинні дії з боку найманців збройних формувань Російської Федерації несуть небезпеку та загрожують життю та здоров’ю та цивільного населення”, - наголошують в штабі ООС.

Читайте також: ООС: окупанти гатили з БМП та зенітної установки, один військовий поранений

Спостерігачі Місії ОБСЄ виявили за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольних уряду України районах Луганської області, а саме поблизу Міусінська: 10 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), шість буксируваних гаубиць (Д-30), чотири зенітних ракетних комплекси (9K35) і три танки (T-64).

17 грудня на схід від Донецька біля Тернового було зафіксовано три танки (T-72), повідомляє штаб ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-