До кінця воєнного стану війська отримають понад 200 одиниць техніки – Полторак

До кінця воєнного стану війська отримають понад 200 одиниць техніки – Полторак

Укрінформ
Українські війська зможуть отримати понад 200 одиниць техніки до кінця дії воєнного стану.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі телеканалу «Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Воєнний стан запроваджується в країні з двох основних причин. Перша – це агресія проти України. Друга – це коли є загроза відкритої агресії. У нас відбулося два в одному: агресія Російської Федерації проти військових морських сил України в Керченській протоці, а також – величезне групування російських військ на кордоні з Україною… Завдяки заходам, передбаченим воєнним станом, за два тижні до військ прийшло більше 100 одиниць техніки. До кінця воєнного стану ми плануємо отримати більше 200 одиниць техніки», – зазначив Полторак.

Читайте також: Полторак сказав, скільки військових і цивільних буде в МОУ після реформи

Водночас він підкреслив, що за останні чотири роки Україна зробила все можливе для того, щоб відновити боєздатність флоту.

«За останні чотири роки ми значно збільшили наші можливості, але ми дуже багато втратили військово-морського флоту в Криму. Ми зробили максимально можливе, щоб відновити боєздатність флоту, – ми над цим працюємо», – уточнив міністр.

Як відомо, прикордонні кораблі РФ 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські військові обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-