Україна почала готуватися до навчань «Sea Breeze-2019»

Україна почала готуватися до навчань «Sea Breeze-2019»

Фото
Укрінформ
У Києві розпочалась підготовча конференція до українсько-американських навчань «Sea Breeze-2019», які перетворюються на реальний інструмент підтримання стабільності та безпеки в Чорному морі.

Про це заявив директор навчань від української сторони, заступник командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки Олексій Неїжпапа, інформує прес-служба Міноборони.

«Цьогоріч навчання «Sea Breeze- 2019» є важливими, як ніколи. Ми працюємо на результат: це готовність до управління силами за стандартами НАТО, досягнення взаємосуміснісності підрозділів і кораблів, і найголовніше, що українсько-американське навчання «Sea Breeze-2019» стає реальним інструментом підтримання стабільності та безпеки в Чорному морі», - заявив заступник командувача.

Як зазначається, під час роботи планувальних груп, проводиться уточнення штатів багатонаціонального морського штабу навчання та штабу керівництва навчанням, планів і завдань на міжконференційний період та визначення завдань на головну плануючу конференцію. Учасники заходу узагальнюють інформацію щодо сил та засобів, визначають навчальні питання, райони проведення, основні елементи та терміни наступних етапів з планування навчання.

У конференції беруть участь представники США, Болгарії, Грузії, Латвії, Литви, Румунії, Данії, Норвегії, Туреччини, Молдови. Крім національних ВМС до заходу залучено представників ДПСУ, Нацгвардії та АТЦ (антитерористичний центр - ред.) при СБУ, інформує Міноборони.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-