У разі агресії РФ резервісти прибудуть до війська за лічені години - Полторак

У разі агресії РФ резервісти прибудуть до війська за лічені години - Полторак

Воєнний стан
Укрінформ
У кожній з десяти областей, де зараз запроваджено воєнний стан, проведуть бригадні навчання резервістів.

Про це в ефірі "Прямого" розповів міністр оборони Степан Полторак. За його словами, навчання вже були проведені на Чернігівщині і Харківщині.

"На випадок надзвичайної ситуації, на випадок відкритої агресії Росії проти України вони (резервісти - ред.) протягом двох-трьох годин прибувають у військову частину - на них є зброя, техніка, підготовані, реалізована взаємодія, бойове злагодження проведено і вони готові до бойових дій", - підкреслив міністр.

Полторак також зазначив, що протягом останніх чотирьох років Україні вдалось створити потужний запас мобілізаційного ресурсу чисельністю у 200 тисяч резервістів.

"За останні роки ми створили запас мобілізаційного ресурсу у 200 тисяч резервістів. За останній час, ми цю роботу не припиняли й провели зборову підготовку. 40 тисяч військових пройшли таку зборову підготовку. Зараз ми почали підготовку різну за формою та змістом, в залежності від підготовки військовослужбовців. Зборова підготовка буде проходити 15 днів в бойових частинах. І туди будуть прибувати вмотивовані люди, військові першої черги резерву. І будуть проходити підготовку два тижні. 20 днів підготовку будуть проходити військовослужбовці, які прибувають в навчальні центри для того, щоб підготуватися по окремим спеціальностям дефіцитним і які потребують довшого терміну підготовки", - розповів Полторак.

Читайте також: Генштаб ініціює затвердження виплат резервістам на рівні контрактників

Також посадовець повідомив, що розпочата підготовка і збори з бригадами територіальної оборони.

"У цьому році ми вперше провели бригадні навчання територіальної оборони в Чернігові й в Харкові. У всіх областях, де введений режим воєнного стану, такі навчання будуть проведені. Тут зборова підготовка буде проходити 10 діб. До того ж я хотів би звернути увагу, що у двох областях вона буде 10 діб, а інших – по 5. І це знову ж залежить від рівня підготовки органів військового управління, підготовки особового складу і від загроз, які існують", - зазначив міністр.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-