У Генштабі розповіли, скільки резервістів готові захищати Україну вже сьогодні

У Генштабі розповіли, скільки резервістів готові захищати Україну вже сьогодні

Укрінформ
Оперативний резерв України наразі становить близько 200 тисяч осіб.

Про це на брифінгу заявив начальник відділу впровадження служби у резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заходи мобілізації будуть проводитись лише у випадку відкритої агресії РФ. Тоді будуть призиватись не лише ті особи, які перебувають на зборах, а всі військовозобов'язані, які призначені до укомплектування військ. Сьогодні оперативний резерв України складає близько 200 тисяч осіб. За даними соцопитувань, 80% цих резервістів готові прибути до ЗСУ до своїх частин у разі відкритої агресії противника», - наголосив Щербіна.

Він нагадав, що заходи з підготовки оперативного резерву в Україні здійснюються три роки поспіль. За цей час через збори пройшло понад 40 тис. резервістів першої черги.

У 2018 році, за словами Щербіни, вперше були проведені заходи формування бойового злагодження бригад територіальної оборони, які створені в кожній області України. Ядро цих бригад складають саме резервісти оперативного резерву.

А 3 грудня розпочався черговий етап масових зборів резервістів та військовозобов'язаних переважно з бойовим досвідом, нагадав Щербіна. Збори будуть проведені як у складі бригад - до 15 діб, - так і у складі навчальних центрів - до 20 діб.

Читайте також: РФ збільшила кількість техніки і солдат на кордоні з Україною - Муженко

За словами представника Генштабу, цього разу в навчальних центрах будуть проведені додаткові 20-тиденні збори з метою підготовки «дефіцитних» спеціальностей за деякими напрямками. Крім того, в областях, де запроваджений режим воєнного стану, проводяться збори з бригадами батальйонів тероборони, куди залучають резервістів.

Щербіна також наголосив, що з початку зборів велика кількість резервістів з власної ініціативи прибуває до військкоматів. У цьому зв'язку в Генштабі дано розпорядження брати на збори понад встановлену чисельність, щоб усі охочі змогли пройти підготовку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-