Воронченко презентував «Стратегію ВМС України 2035»

Воронченко презентував «Стратегію ВМС України 2035»

Укрінформ
Стратегія розвитку ВМС України розроблена з врахуванням міжнародного досвіду, має п'ять розділів та впроваджуватиметься в три етапи.

Про це повідомив під час презентації «Стратегії ВМС України 2035» командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко під час Міжнародної конференції з морської безпеки, інформує кореспондент Укрінформу.

«Кінцевим результатом реформи ВМС України стане відбудова військово-морських спроможностей України та надійний захист Батьківщини з моря. Це вимагатиме певного часу та відповідних ресурсів», - поінформував Воронченко. 

За словами командувача ВМС, Стратегія має п'ять розділів, у який йдеться про призначення, бачення та цінності стратегії, стратегічні виклики, спроможності майбутніх ВМС, шляхи і засоби імплементації стратегії.

Він також наголосив, що нинішня агресія проти України відбувається, зокрема, через недостатній військово-морський потенціал країни. 

«Росія продовжує повзучу агресію проти нашої держави з морського напрямку за рахунок використання недостатнього військово-морського потенціалу України. В цих умовах ВМС необхідно чітко визначити стратегію свого майбутнього, завдання, пріоритети розвитку та зосередити національні ресурси та міжнародну допомогу на окремих важливих напрямках», - наголосив Воронченко.

За словами командувача, розвиток ВМС відбуватиметься поетапно (2018-2025, 2025-2030, 2030-2035) та матиме  три пріоритети. На кожному етапі визначені спроможності всіх родів ВМС - надводних сил, морської піхоти та морської авіації. 

Читайте також: Україна домагатиметься закриття Босфору для кораблів РФ - командувач ВМС

«Перший етап - до 2025 року - спрямований на розвиток спроможностей для встановлення контролю над територіальними водами та пози її межами. Орієнтовно - 40 миль від узбережжя України. Контроль над територіальними водами вимагає ведення спостереження та проведення активних дій поза межами 12 мильної зони. Другий етап - до 2030 року - спрямований на забезпечення відновлення, розвитку спроможності для захисту національних інтересів на морі в межах виключно морської економічної зони України. Це -  до 200 миль від узбережжя. Третій етап - до 2035 року - спрямований на подальший розвиток першого та другого етапів для захисту національних інтересів України в світовому океані», - розповів Воронченко. 

За його словами, наприкінці кожного етапу буде проведено оцінку результатів та вноситимуться корективи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-