Силовики скоординували дії під час воєнного стану

Силовики скоординували дії під час воєнного стану

Фото
Укрінформ
Необхідно не допустити жодних провокацій ані на територіях, де введено воєнний стан, ані в інших регіонах країни.

Про це заявив 29 листопада під час координаційної наради оперативного штабу органів системи МВС міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує прес-служба МВС.

"Воєнний стан передбачає величезний обсяг повноважень, тому робота наших підрозділів має бути дуже чіткою. Ми не повинні допустити жодних провокацій ані на територіях, де введено воєнний стан, ані в інших регіонах країни. Тобто мають боятися злочинці та вороги країни, нормальним людям боятися немає чого. Своєю роботою на місцях ми повинні це показувати", - зазначив Аваков.

Він додав, що функціонал правоохоронних органів системи МВС не змінюється.

"Я вимагаю повної концентрації наших дій та неухильного дотримання норм чинного законодавства. Для оперативного реагування створено координаційний штаб МВС під керівництвом заступника міністра Вадима Трояна", - повідомив міністр.

За словами командувача Нацгвардії Юрія Аллерова, наразі Національна гвардія приведена в повну бойову готовність.

"Ми, як військове формування з правоохоронними функціями, продовжуємо виконувати завдання за призначенням, зокрема здійснюємо охорону державних об’єктів – близько 400 по всій країні, понад 120 із них розташовані у областях, де введено воєнний стан. Також я передбачаю додаткові резерви для охорони інфраструктурних об’єктів", - зазначив командувач НГУ.

У свою чергу перший заступник глави Держприкордонслужби Василь Серватюк уточнив, що у зв’язку із введенням правового режиму воєнного стану жодних перешкод для громадян України у перетині кордону немає. За його словами, українці, як і раніше, можуть безперешкодно перетинати кордон держави, а також контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АРК та лінію розмежування в районі проведення ООС.

"Держприкордонслужба також особливу увагу приділяє особам, які входять до груп ризику, та поглиблено оглядає транспорт", - наголосив Серватюк.

Він додав, що кордон з тимчасово окупованим Кримом можна перетнути винятково з українськими документами. В готовності до дій перебувають бойові резерви, Морська охорона та авіація ДПСУ.

Читайте також: Підрозділи МВС переходять на посилений режим несення служби

Глава ДСНС України Микола Чечоткін повідомив, що з 26 листопада підрозділи ДСНС переведені на посилений варіант несення служби, організоване цілодобове чергування оперативних груп.

"У регіонах розгорнуто пункти управління та зведених пожежних рятувальних загонів. Визначено завдання для територіальних систем органів цивільного захисту. Особливу увагу ми звертаємо на стан захисних споруд, укриттів, а також роботу систем оповіщення. Під час виконання завдань важливо зосередитись на об’єктах критичної інфраструктури, економіки, а також забезпечення життєдіяльності населення", - зазначив Чечоткін.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, особовий склад та ситуаційні центри переведено на посилений варіант несення служби.

"Цілодобово здійснюється збір та узагальнення інформації. У областях, де введено воєнний стан, я ставлю завдання створити поліцейські станції у кожному населеному пункті, місці та районному центрі. Ми будемо перевіряти всі транспортні засоби, які викликатимуть у нас підозру. Це ефективний механізм превенції", - уточнив очільник Нацполіції.

Як повідомлялося, 26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях - Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській та Вінницькій, чому передували агресивні дії РФ у Керченській протоці проти українських кораблів.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-