Окупанти обстрілюють Маріупольський напрямок з мінометів та кулеметів - штаб

Окупанти обстрілюють Маріупольський напрямок з мінометів та кулеметів - штаб

Укрінформ
Найбільш напруженою минулої доби була ситуація на Попаснянському напрямку. У суботу в зоні ООС  один український військовослужбовець загинув.

Про це на брифінгу поінформував представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

"16 листопада ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість та інтенсивність ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою, суттєво не зменшилась, також противник продовжив застосування важкого озброєння. Всього зафіксовано 10 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Противник 6 разів застосовував міномети різного калібру із загальною витратою 23 міни. Найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському напрямку", - зазначив він.

За словами речника, противник намагається підтримувати нестабільність на Маріупольському напрямку. Провокативний постріл з міномету калібру 82 мм зафіксовано неподалік Широкиного. Там же, двічі, ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів. Більш активно ворог застосовував зброю у районі Гнутового та Павлополя. 

Від початку цієї доби ворог із мінометів 82-го калібру обстріляв опорні пункти у районі населених пунктів Новотошківське та Жолобок. Біля останнього зафіксовано застосування і мінометів калібру 120 мм. Окрім того, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники вели вогонь по захисниках Гнутового. 

Як поінформував речник, під час бойових дій 17 листопада один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.

Читайте також: Доба в ООС: 10 обстрілів бойовиків, один військовий загинув

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. 

За уточненими даними розвідки, 16 листопада двох окупантів було поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, запевнив речник ООС на брифінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-