Окупанти обстріляли Південне, зруйнувавши два будинки - штаб

Окупанти обстріляли Південне, зруйнувавши два будинки - штаб

Укрінформ
З початку доби окупанти здійснили 8 обстрілів Об'єднаних сил, причому половину - із забороненої зброї. Поранено одного українського військовослужбовця.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Упродовж поточної доби російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано чотири випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами", - йдеться у зведенні.

Як зазначається, вночі окупанти з мінометів калібру 82 та 120 мм обстріляли позиції Об'єднаних сил у районах населених пунктів Шуми та Південне.

"Під час обстрілу втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено, проте повністю знищено два житлові будинки мирних жителів Південного. Вогневі позиції окупантів, як і зазвичай, були розташовані посеред житлових кварталів Горлівки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики три години обстрілювали сили ООС біля хутора Вільний

У штабі наголосили, що Об’єднані сили вогонь по населених пунктах не відкривали, проте випадок застосування бойовиками забороненої зброї та ведення вогню під прикриттям мирних жителів задокументований, усі матеріали передані до міжнародних організацій, які здійснюють судову діяльність у сфері військових злочинів.

Крім того, за інформацією прес-центру, неподалік хутора Вільного незаконні збройні формування двічі вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП-1, стрілецької зброї та мінометів 82-го калібру. Обстріли, проте без застосування важкого озброєння, фіксувалися також поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Малинове та Авдіївка.

"У ході бойових дій один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил дістав поранення", - наголосили у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-