Міни щодня наражають на небезпеку 220 тисяч дітей на Донбасі - Супрун

Міни щодня наражають на небезпеку 220 тисяч дітей на Донбасі - Супрун

Укрінформ
Близько 220 тисяч дітей на Донбасі щодня наражаються на небезпеку через нездетоновані вибухові пристрої.

Про це заявила в.о.міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, виступаючи під час зустрічі на рівні міністрів в рамках ініціативи "Глобальний порядок денний з питань безпеки здоров'я" у Індонезії, повідомляє прес-служба МОЗ.

"Близько 220 тисяч дітей на Сході України живуть під постійною загрозою нездетонованих вибухових пристроїв та наземних мін, що залишаються після бойових дій через російську війну проти України. У жовтні цього року чотири дитини віком від 10 до 13 років підірвалися на протипіхотній міні в окупованому Російською Федерацією місті Горлівка, троє з них загинули. Четверта дитина досі перебуває у лікарні. На офіційній сторінці у Twitter Посольство США в Україні повідомило, що Росія перетворила Україну на одного з лідерів по небезпеці від наземних мін для населення", - наголосила Супрун.

Вона підкреслила, що важливо розпізнавати загрози від терористів включно з атаками на цивільне населення.

Читайте також: Розмінування Донбасу: Рада взялася за проекти законів

"Наприклад, обстріли населених пунктів, збиття малазійського літака MH17 з 289 людьми на борту, які всі загинули, російським "Буком", який було нелегально ввезено на територію України з Росії під час російського військового вторгнення в 2014 році, використання заборонених міжнародними конвенціями видів зброї – зокрема, застосування хімічної зброї у Сирії, отруєння речовиною "Новічок" у місті Солсбері у Великій Британії", - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-