До стрільби готовий за хвилину: Турчинов перевірив новий мобільний міномет

До стрільби готовий за хвилину: Турчинов перевірив новий мобільний міномет

Фото
Укрінформ
Під час навчань на полігоні Збройних сил України, на яких був присутній секретар РНБО Олександр Турчинов, відбулися випробування нового українського 120-мм мобільного мінометного комплексу "Барс-8ММК".

Про це йдеться на сайті РНБО.

"Комплекс може швидко пересуватися до необхідної точки ведення вогню, його комп'ютерна система дозволяє позиціонуватися на місцевості, час підготовки до стрільби з похідного положення - всього 1 хвилина", - сказав Турчинов.

Він додав, що близько 20 секунд необхідно мобільному комплексу, щоб покинути вогневу позицію, уникнувши відповіді ворога. Боєкомплект - 60 мін, екіпаж бойової машини складається всього з трьох осіб.

За словами секретаря РНБО, мобільний мінометний комплекс створено українськими виробниками на базі бронеавтомобіля "Барс-8". Він також повідомив, що бойова машина споряджена автоматизованою системою розгортання та управління вогнем.

Читайте також: Армія отримала перші сім БТР-4 з вітчизняної броні

"Виробничники вирішили кілька задач під час розробки цього мобільного мінометного комплексу - зокрема, досягли максимальної швидкості розгортання і згортання, здатності мобільно пересуватися по бездоріжжю, можливості вразити ціль з високою точністю, і, головне, - безпеки його використання", - сказав він.

В Україні випробували новий мінометний комплекс "Барс-8ММК" / Фото: www.rnbo.gov.ua

Турчинов висловив переконання, що після завершення державних випробувань та взяття на озброєння "мобільний мінометний комплекс посяде гідне місце в озброєнні Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-