Чиновники розповіли, як грітимуть Донеччину в морози

Чиновники розповіли, як грітимуть Донеччину в морози

Укрінформ
Донецька область готова до різкого погіршення погодних умов та роботи в осінньо-зимовий період: на підготовку до опалювального сезону в області використали майже 833 млн грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

«До різкого погіршення погодних умов та роботи в осінньо-зимовий період область комплексно готова... На виконання заходів з підготовки до опалювального сезону в області використали 832 млн 726 тисяч гривень (у тому числі 486 млн 692 тисячі гривень - кошти місцевих бюджетів, 246 млн 373 тис грн - власні кошти підприємств, решта - інші джерела надходження)», - написав очільник області.

За його словами, повністю підготовлені до зими житлові об’єкти, системи централізованого опалення, школи, дитсадки та лікувальні заклади.

За словами в.о.директора ДП «Донецький облавтодор» Ігоря Закутаєва, у разі різкого погіршення погодних умов дорожники готові будуть залучити 144 одиниці спецтехніки. Крім того, департаментом розвитку базових галузей промисловості ДонОДА проводиться закупівля ще 16 одиниць - 12 комбінованих машин та 4 навантажувачів, які чиститимуть засніжені дороги. На придбання цієї техніки виділили 55 млн грн.

Читайте також: Куць проти транспортного сполучення з окупованою територією

Готові до примх погоди й рятувальники. За інформацією т.в.о.начальника Головного управління ДСНС в Донецькій області Владислава Гусинського, у їхньому розпорядженні - важка інженерна техніка, вантажні автомобілі, автомобілі підвищеної прохідності, підйомна техніка, автокран тощо.

Для обігріву населення у разі необхідності будуть розгорнуті намети, надувні пневмокаркасні модулі, відкриті мобільні пункти обігріву на базі техніки підвищеної прохідності.

Пункти обігріву будуть відкриті й на контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїду «Майорськ», «Мар’їнка», «Новотроїцьке» та «Гнутове» (Пищевик).

«Поставив задачу керівникам окремих ОТГ, районів та міст доопрацювати питання з відкриттям пунктів обігріву - вони мають бути в достатній кількості і працювати цілодобово», - написав Куць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-