На Луганщині відкрили дошку герою-прикордоннику

На Луганщині відкрили дошку герою-прикордоннику

Фото
Укрінформ
Голова ДПСУ Петро Цигикал відкрив пам’ятну дошку імені Героя України Євгенія Пікуса на території Луганського прикордонного загону.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

“Ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять нашого побратима – Героя України полковника Євгенія Пікуса, який героїчно загинув захищаючи рідну землю від агресора на ділянці Луганського прикордонного загону. За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами Євгеній Пікус удостоєний державних нагород та відзначений Зіркою Героя України, на жаль, посмертно”, - сказав очільник прикордонного відомства.

На Луганщині відкрили дошку герою-прикордоннику

Він повідомив, що у запеклому протистоянні, яке тривало понад 2 години агресор підступно застосував проти прикордонників бронетранспортери, бойові машини піхоти та бойові вертольоти Мі-24 Збройних сил Російської Федерації. Прикордонники мужньо витримали цей удар і ворог відступив на свою територію. "На жаль, у цьому бою разом із Євгенієм Пікусом загинули ще три прикордонники - В’ячеслав Фірсов, Дмитро Арнаут та Олег Сороченко”,- сказав Цигикал.

На заході була присутня мати загиблого в бою з Євгенієм Пікусом прикордонника В’ячеслава Фірсова, яка разом із головою служби відкрила пам’ятну дошку.

Читайте також: На держкордоні посилили контроль в усіх пунктах пропуску

Загалом російська агресія, що триває на Сході України, забрала життя 70 прикордонників, доля ще 5-ти досі залишається невідомою. Крім того, 431 військовослужбовець отримав поранення, додав глава відомства.

Нагадаємо, 27 квітня 2018 року Президент України вручив “Золоту Зірку” Героя України Євгена Пікуса його рідним. Напередодні Дня Незалежності України, згідно з Указом Президента, Луганському прикордонному загону Державної прикордонної служби України присвоєно найменування “імені Героя України полковника Євгенія Пікуса”.

Фото: dpsu.gov.ua, galinfo.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-