Геращенко пояснила, чому жінок-офіцерів в ЗСУ тепер побільшає

Геращенко пояснила, чому жінок-офіцерів в ЗСУ тепер побільшає

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сподівається, що після набуття чинності закону щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби, кількість жінок-офіцерів у ЗСУ зросте.

На цьому вона наголосила, виступаючи на урочистому заході до Дня захисника України "Запроси мене з війни" за участю українських військових та учасниць проекту "Українські амаzонки", організований Міністерством інформаційної політики, повідомляє корреспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося, що завдяки Президентові, який сьогодні підписав закон, прийнятий Верховною Радою України, жінок-офіцерів стане набагато більше, тому, що ми своїм рішенням два тижні тому ... скасували пострадянські рішення, які не дозволяли українкам займати певні офіцерські посади», - зазначила вона.

Геращенко нагадала, що зараз у ЗСУ за контрактом воюють, захищають Україну більше 25,5 тис. українок, з них 3,4 тис. - на офіцерських посадах. «Це величезний внесок в миротворчі процеси в Україні», - підкреслила вона.

Геращенко також подякувала за організацію проекту "Запроси мене з війни".

«Це велика радість і честь, коли ти танцюєш з українським воїном. Ми дякуємо за цей проект», - зазначила віце-спікер.

Як повідомлялося, у п'ятницю Президент Петро Порошенко підписав закон щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби.

Читайте також: Призовники не брали і не братимуть участі в ООС - Президент

Зазначається, що реалізація цього закону сприятиме підвищенню рівня правового захисту військовослужбовців-жінок, збільшенню кількості жінок на військовій службі, зокрема на вищих військових посадах.

Законом, зокрема, надаються рівні можливості особам обох статей щодо укладення контракту на проходження військової служби та визначається, що жінки можуть укладати контракт на проходження військової служби до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Також закріплюється принцип, за яким жінки проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками, що включає рівний доступ до посад і військових звань та рівний обсяг відповідальності під час виконання обов'язків військової служби.

Крім того, документом скасовуються необгрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження військових зборів чоловіками та жінками.

"Запроси мене з війни" - проект, який привертає увагу до проблеми реабілітації учасників бойових дій на сході України. Свої танцювальні номери представили 20 пар - захисники України та "Українські амаzонки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-