Окупанти три години стріляли по бійцях ООС під Водяним - штаб

Окупанти три години стріляли по бійцях ООС під Водяним - штаб

Карта
Укрінформ
З початку доби станом на ранок в зоні проведення ООС зафіксовано один прицільний ворожий обстріл поблизу Водяного.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З початку цієї доби станом на 09.00 ранку зафіксовано один прицільний ворожий обстріл. Поблизу Водяного близько 04.00 ранку російсько-окупаційні війська з боку окупованого села Пікузи протягом майже трьох годин вели обстріл в бік захисників України з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - сказав Гуцуляк.

Він зазначив, що з початку поточної доби бойових втрат серед наших захисників немає.

"Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими українськими військовими зі складу Об’єднаних сил", - наголосив речник.

Водночас він зазначив, що протягом минулої доби вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ не вщухали. Більше того, окупанти активно застосовують по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил міномети різних калібрів та гранатомети.

Так, за його словами, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 15 ворожих вогневих провокацій. До 16.30 російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли в основному з великокаліберних кулеметів та гранатометів поблизу н.п. Луганське, Новолуганське, Кримське та тричі — в районі Новозванівки.

Читайте також: Стан пораненого напередодні в ООС бійця задовільний - штаб

"З 16.30 ворожа активність помітно збільшилася. З мінометів калібрів 120 та 82 мм російсько-окупаційні війська вели обстріли оборонців Світлодарська, Травневого, Новолуганського та Кримського. Також по вказаних оборонних позиціях захисників України ворог вів обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння", - зауважив Гуцуляк.

Також він зазначив, що на Донецькому напрямку зафіксовано 17 прицільних обстрілів позицій захисників України з боку російсько-окупаційних військ.

"Тут окупанти лише один раз застосували важке озброєння. Ввечері з міномета калібру 82 мм та озброєння БМП ворог вів обстріл поблизу Водяного. Збройні ворожі провокації з гранатометів та піхотного озброєння відбулася поблизу н.п. Широкине, Чермалик, Павлопіль, Водяне, Лебединське, Красногорівка, Авдіївка, Старогнатівка, Гнутове, Мар’їнка", - повідомив він.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-