США передадуть Україні патрульні катери типу Island

США передадуть Україні патрульні катери типу Island

Укрінформ
У четвер, 27 вересня, в США за участю Президента України Петра Порошенка відбудеться церемонія передачі двох патрульних катерів класу Island від Берегової охорони США.

Про це повідомляється на офіційному сайті Головного офісу Берегової охорони США.

"Берегова охорона США планує здійснити передачу двох 110-футових катерів берегової охорони - катерів Drummond та Cushing - під час церемонії в четвер в Балтиморі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окрім Президента України Петра Порошенка, на церемонії буде присутній віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер.

Патрульні катери класу Island - це клас швидкохідних патрульних катерів для Берегової охорони США, призначений для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій у прибережних водах. Вони мають двовальну дизельну енергетичну установку потужністю 5,280 к.с. (3,940 кВт), яка забезпечує швидкість до 29,5 уз (54,6 км/г). Довжина корпусу катера - 33,53 м, ширина - 6,4 м, осадка - 2 м, водотоннажність - 165 тонн.

Читайте також: В Україні випробували нову бронемашину “Лев”

Особовий склад катера - до 18 моряків, в тому числі 3 офіцери. На озброєнні катера - 25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster і два 12,7 мм кулемети М2НВ.

Передача двох озброєних катерів Берегової охорони виникла у зв'язку зі зростанням напруги між Україною та РФ в Азовському морі протягом останніх тижнів. І Київ, і США звинувачують Москву у втручанні в українське судноплавство в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-