В Україні випробували нову бронемашину “Лев”

В Україні випробували нову бронемашину “Лев”

Фото
Укрінформ
На ДП "Львівський бронетанковий завод" успішно завершили визначально-відомчі випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) "Лев" і готові до її серійного виробництва.

Про це йдеться на сайті державного концерну "Укроборонпром".

"Машину створено на базі танка Т-72. БРЕМ призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, проведення її поточного та середнього ремонту в польових умовах. "Лев" оснащений лебідкою із тросом робочою довжиною 200 метрів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначається, БРЕМ "Лев" має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 тонн для проведення у польових умовах монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо.

Нова броньована ремонтно-евакуаційна машина "Лев" / Фото: ukroboronprom.com.ua

Додатково машина обладнана вантажною платформою, що дозволяє транспортувати запасні частини, необхідні для проведення ремонтних робіт вагою до 1,5 тонни.

Читайте також: Порошенко показав випробування реактивних снарядів "Оскол"

На БРЕМ "Лев" передбачена можливість встановлення двигуна потужністю 780 (840) к/с, які дозволяють 41-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху до 60 км/год. БРЕМ здатна працювати у діапазоні температури повітря від -40 до +40, та має запас ходу не менше 460 кілометрів по грунтовій дорозі.

Екіпаж машини - 3 людини, на озброєнні БРЕМ - кулемет НСВТ (КТ-12,7). БРЕМ "Лев" була створена конструкторами Львівського бронетанкового заводу спеціально для посилення технічного супроводу та оперативного обслуговування танкових підрозділів, що сформовані з Т-64 та Т-72 різних модифікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-